AirlinesFinancieelInnovatieNieuws

‘Thai wil vloot vernieuwen met lease vliegtuigen’

Thai Airways is van plan om 38 nieuwe vliegtuigen toe te voegen aan haar vloot. De vliegtuigen moeten de verouderde toestellen uit de Thai vloot vervangen om de reiservaring te verbeteren, zo meldt de Bangkok Post.

Lease

Of Thai de toestellen wil leasen met bemanning, leasen zonder bemanning of wil kopen is officieel nog onbekend. Lokale media gaan er echter van uit dat de maatschappij in ieder geval een deel van de toestellen zal leasen met bemanning. Thai Airways heeft een budget van omgerekend 4,6 miljard euro beschikbaar voor de vlootvernieuwing.

Verliezen

Thai Airways schrijft al jaren uitsluitend rode cijfers. De maatschappij hoopt dat de inzet van modernere vliegtuigen helpt om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen. Volgend jaar zouden zeventien verouderde vliegtuigen de vloot van Thai moeten verlaten. Vermoedelijk gaat het om de Boeing 747-400’s en Boeing 777-200’s van de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/