fbpx
AirlinesFinancieelInnovatieNieuws

‘Thai wil vloot vernieuwen met lease vliegtuigen’

Thai Airways is van plan om 38 nieuwe vliegtuigen toe te voegen aan haar vloot. De vliegtuigen moeten de verouderde toestellen uit de Thai vloot vervangen om de reiservaring te verbeteren, zo meldt de Bangkok Post.

Lease

Of Thai de toestellen wil leasen met bemanning, leasen zonder bemanning of wil kopen is officieel nog onbekend. Lokale media gaan er echter van uit dat de maatschappij in ieder geval een deel van de toestellen zal leasen met bemanning. Thai Airways heeft een budget van omgerekend 4,6 miljard euro beschikbaar voor de vlootvernieuwing.

Verliezen

Thai Airways schrijft al jaren uitsluitend rode cijfers. De maatschappij hoopt dat de inzet van modernere vliegtuigen helpt om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen. Volgend jaar zouden zeventien verouderde vliegtuigen de vloot van Thai moeten verlaten. Vermoedelijk gaat het om de Boeing 747-400’s en Boeing 777-200’s van de maatschappij.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button