fbpx
AirlinesFinancieelInnovatieNieuws

‘Thai wil vloot vernieuwen met lease vliegtuigen’

Thai Airways is van plan om 38 nieuwe vliegtuigen toe te voegen aan haar vloot. De vliegtuigen moeten de verouderde toestellen uit de Thai vloot vervangen om de reiservaring te verbeteren, zo meldt de Bangkok Post.

Lease

Of Thai de toestellen wil leasen met bemanning, leasen zonder bemanning of wil kopen is officieel nog onbekend. Lokale media gaan er echter van uit dat de maatschappij in ieder geval een deel van de toestellen zal leasen met bemanning. Thai Airways heeft een budget van omgerekend 4,6 miljard euro beschikbaar voor de vlootvernieuwing.

Verliezen

Thai Airways schrijft al jaren uitsluitend rode cijfers. De maatschappij hoopt dat de inzet van modernere vliegtuigen helpt om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen. Volgend jaar zouden zeventien verouderde vliegtuigen de vloot van Thai moeten verlaten. Vermoedelijk gaat het om de Boeing 747-400’s en Boeing 777-200’s van de maatschappij.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button