fbpx
AirlinesFinancieelInnovatieNieuws

‘Thai wil vloot vernieuwen met lease vliegtuigen’

Thai Airways is van plan om 38 nieuwe vliegtuigen toe te voegen aan haar vloot. De vliegtuigen moeten de verouderde toestellen uit de Thai vloot vervangen om de reiservaring te verbeteren, zo meldt de Bangkok Post.

Lease

Of Thai de toestellen wil leasen met bemanning, leasen zonder bemanning of wil kopen is officieel nog onbekend. Lokale media gaan er echter van uit dat de maatschappij in ieder geval een deel van de toestellen zal leasen met bemanning. Thai Airways heeft een budget van omgerekend 4,6 miljard euro beschikbaar voor de vlootvernieuwing.

Verliezen

Thai Airways schrijft al jaren uitsluitend rode cijfers. De maatschappij hoopt dat de inzet van modernere vliegtuigen helpt om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen. Volgend jaar zouden zeventien verouderde vliegtuigen de vloot van Thai moeten verlaten. Vermoedelijk gaat het om de Boeing 747-400’s en Boeing 777-200’s van de maatschappij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button