fbpx
IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Crash USAF toestel in Afghanistan bevestigd

Het in Afghanistan neergestorte toestel is inderdaad een E-11 van de Amerikaanse luchtmacht. Dit bevestigde generaal David Goldfein, stafchef van de USAF, tegenover Amerikaanse media.

Geruchten

Hiermee werden eerdere geruchten bevestigd, dat het ging om een Amerikaans militair toestel. De oorzaak van de crash blijf vooralsnog onbekend. Een woordvoerder van de Amerikaanse luchtmacht weersprak de claims van de Taliban, dat het toestel was neergehaald door vijandelijk vuur. “Daar zijn vooralsnog geen aanwijzingen voor.”, zei de woordvoerder tegen Amerikaanse media.

Communicatie

De Amerikaanse luchtmacht beschikt over vier E-11A toestellen, die alle vier gestationeerd zijn op het vliegveld van Kandahar. De E-11’s worden ingezet als ‘Battlefield Airborne Communications Node’, een vliegend communicatiestation boven het slagveld. Via deze toestellen kunnen de militaire eenheden op de grond snel contact leggen met elkaar. De E-11 is gebaseerd op de Bombardier Global 6000 / BD700.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button