fbpx
IncidentenNieuws

Iraanse MD-83 schiet van landingsbaan en komt op autoweg terecht

Een Iraanse McDonnell Douglas MD-83 van Caspian Airlines is maandag bij de landing van de baan geschoten en terechtgekomen op een autoweg. Er is niemand gewond geraakt, meldt het Iraanse staatsmedium IRNA.

Landingsgestel

Er zouden 144 passagiers aan boord zijn geweest. Het voorval zou te wijten zijn aan de harde landing waardoor het toestel het landingsgestel verloor. De inzittenden konden het vliegtuig via de deuren en vleugels veilig verlaten.

Vliegtuig

Het toestel met registratie EP-CPZ is 25,5 jaar oud. In 1994 vloog het voor AOM French Airlines, welke in 2001 de naam veranderde naar Air Lib. In 2012 is het vliegtuig bij Caspian Airlines terechtgekomen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button