fbpx
Editors choiceIncidentenNieuws

‘Vliegtuig U.S. Air Force gecrasht in Afghanistan; niet een passagiersvliegtuig’

Niet een passagiersvliegtuig, maar een toestel van de Amerikaanse Luchtmacht zou vandaag in Afghanistan gecrasht zijn. Vanochtend spraken Ariana Afghan Airways en de Afghaanse luchtvaartautoriteit het bericht dat een Boeing 737 van Ariana zou zijn neergestort, al tegen.

De crash van de E-11 van de Amerikaanse Luchtmacht is bevestigd. Lees het nieuwe bericht hier.

Updates

Update 16.57: De Taliban claimen het neerhalen van het Amerikaanse militaire toestel. Volgens de terreurbeweging zouden daarbij veel Amerikaanse militairen om het leven zijn gekomen, waaronder hoge officieren. Die informatie is nog niet bevestigd.

Crash

Op social media doen foto’s en video’s de ronde van wat mogelijk het gecrashte vliegtuig zou kunnen zijn. Het zou gaan om een Bombardier E-11A van de U.S. Air Force. De Amerikaanse Luchtmacht is een onderzoek gestart naar de crash.

Crash

Eerder vandaag werd gemeld dat er een Boeing 737-400 van Ariana Afghan Airlines zou zijn neergestort in de gedeeltelijk door de Taliban gecontroleerde provincie Ghazni. De betreffende maatschappij spreekt het bericht tegen. Ook uit data van Flightradar24 blijkt dat de twee vliegtuigen van Ariana die vandaag vlogen, veilig geland zijn. Of het daadwerkelijk om het Amerikaanse militaire toestel gaat, is nog niet zeker.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button