AirbusFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus treft schikking in omkopingszaak

Airbus heeft een akkoord bereikt met Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten over een schikking in een omkopingszaak. Dat heeft de vliegtuigbouwer dinsdag bekend gemaakt.

Schikking

In 2016 startte er een onderzoek naar Airbus. Het bedrijf werd verdacht van fraude, omkoping en corruptie. Vanwege juridische redenen wil Airbus geen details bekend maken over de schikking. Analisten zeggen tegen persbureau Bloomberg dat er zo’n 3 miljard euro mee gemoeid zou kunnen zijn.

Toestemming

Het bereikte akkoord moet nog wel langs de rechters van de drie landen voordat het officieel wordt goedgekeurd. Ook moet de Amerikaanse toezichthouder nog toestemming geven.

Zaak

In de omkopingszaak zou Airbus tussenpersonen hebben ingezet om contracten voor vliegtuigen binnen te slepen. Door de zaak zijn veel bestuurders van het bedrijf de afgelopen jaren vertrokken of met pensioen gegaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/