fbpx
NieuwsVliegvelden

Berlijn Brandenburg zoekt 20.000 proefpassagiers

Berlijn Brandenburg zoekt twintigduizend vrijwilligers om de nieuwe luchthaven te testen. De tests staan gepland voor 29 april, 23 juni en 15 oktober.

Tests

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website. “De proefoperatie is een internationale norm die ons zal helpen om BER zo soepel mogelijk te openen”, vertelt Engelbert Lütke Daldrup, CEO van de luchthaven. “Alle grote gebruikers zullen de luchthavensystemen en processen testen.”

Opening

Als alles goed gaat met de tests, dan zou de luchthaven op 31 oktober open moeten gaan. Onlangs zei Daldrup nog dat deze datum haalbaar is. Oorspronkelijk had het vliegveld in 2012 al open moeten gaan, maar door vertragingen en tegenslagen bij de bouw is dat niet gelukt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button