fbpx
BoeingEditors choiceEmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing en Embraer krijgen toestemming van Brazilië

Boeing en Embraer hebben toestemming gekregen van Brazilië voor de voorgenomen samenwerking. Er zijn geen verdere voorwaarden gesteld voor het partnerschap.

Beslissing

De toestemming komt van de General-Superintendence (SG), een afdeling van de Administrative Council for Economic Defense (CADE). De beslissing wordt binnen vijftien dagen definitief, tenzij een commissaris van CADE nog om een herziening vraagt.

Toestemming

Het tweetal heeft nu toestemming gekregen van Brazilië, de Verenigde Staten, China, Japan, Zuid-Afrika, Montenegro, Colombia en Kenia. Met de Europese Unie zijn Boeing en Embraer nog steeds in gesprek.

Vertraging

De EU vroeg in 2019 al meer dan anderhalf miljoen pagina’s en informatie aan data op bij Boeing en deze maand vroeg de Europese Commissie nog eens nieuwe documenten op, waardoor er opnieuw vertraging is in het goedkeuringsproces van de EU. Het is nog onzeker of de EC zijn eigen deadline van April kan halen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button