BoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing pakt leeg papiertje voor midden-markt vliegtuig

Boeing pakt een ‘leeg papiertje’ voor de geplande New Mid-market Airplane (NMA). Dat zegt CEO David Calhoun tegen journalisten in een conference call.

Ontwikkelingen

Het besluit wordt onder meer genomen vanwege de nieuwe ontwikkelingen op de markt. Ook wil de vliegtuigbouwer de lessen van de Max implementeren. “We kiezen waarschijnlijk voor een nieuwe benadering”, zegt Calhoun. “We zullen met een leeg velletje papier opnieuw starten.”

Details

Calhoun heeft niet veel details prijsgegeven. “Het competitieveld is veranderd”, zegt hij. Enkele jaren geleden introduceerde de bouwer de NMA. Toen was er een plan om 270 stoelen te installeren en het toestel een vliegbereik van zo’n 7400 – 9300 kilometer te geven.

Ontwerp

De topman zegt daarnaast dat Boeing zich nu realiseert dat het ontwerp moet worden gebaseerd op het flight control systeem en hoe de piloten daarmee omgaan. Een les die geleerd is na de Max-incidenten, waarbij door een fout van het MCAS-systeem de neus naar beneden werd gedrukt, zonder dat de piloten daar invloed op konden uitoefenen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/