AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheid

Finnair schort enkele China-vluchten op

Finnair schort alle vluchten tussen Helsinki en Beijing Daxing op vanaf 5 februari tot en met 29 maart en alle vluchten tussen de Finse hoofdstad en Nanjing tussen 8 februari en 29 maart.

Omboeken

De stap komt nadat China alle groepsreizen in de ban heeft gedaan vanwege het coronavirus. Klanten van de maatschappij die al een ticket hebben, kunnen deze kosteloos omboeken of het geld terug krijgen. De routes naar Beijing Capital Airport, Shanghai, Hongkong en Guangzhou gaan wel door.

Impact

Finnair verwacht dat de financiële impact gering zal zijn omdat de China-routes tijdens het Chinees nieuwjaar niet druk zijn. De maatschappij houdt de situatie in de gaten en geeft tijdens de presentatie van de resultaten over 2019 in februari een update. Eerder maakte ook KLM bekend dat reizigers die een vlucht naar China hebben geboekt, hun geld terug kunnen krijgen of kosteloos kunnen omboeken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button