fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsVeiligheid

IJsland waarschuwt luchtvaart voor mogelijke vulkaanuitbarsting bij Reykjavik

Het IJslands meteorologisch instituut (MET) heeft een waarschuwing afgegeven aan de luchtvaart voor een mogelijke vulkaanuitbarsting nabij Reykjavik.

Activiteit

Bij de berg Þorbjörn op het schiereiland Reykjanes is onverwacht veel activiteit waargenomen in het aardoppervlak. De plek waar de activiteit het hoogst is, ligt op 12 kilometer afstand van de luchthaven Keflavik. Daarom is voor die plek code geel afgegeven op de luchtvaartkaart van het instituut.

Impact

De verhoogde status heeft nu nog geen invloed op het vliegverkeer, maar houdt in dat de vulkaan extra in de gaten wordt gehouden. Als de vulkaan uitbarst, dan moeten er zo’n vijfduizend mensen worden geëvacueerd.

2010

In 2010 barstte de Eyjafjallajökull vulkaan in IJsland uit. Toen moest het vliegverkeer dagenlang worden stilgelegd vanwege de aswolken die vliegtuigen kunnen beschadigen. Deze vulkaan ligt ten Zuidoosten van Reykjavik.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button