Frequente reizigerOverig nieuwsVeiligheid

IJsland waarschuwt luchtvaart voor mogelijke vulkaanuitbarsting bij Reykjavik

Het IJslands meteorologisch instituut (MET) heeft een waarschuwing afgegeven aan de luchtvaart voor een mogelijke vulkaanuitbarsting nabij Reykjavik.

Activiteit

Bij de berg Þorbjörn op het schiereiland Reykjanes is onverwacht veel activiteit waargenomen in het aardoppervlak. De plek waar de activiteit het hoogst is, ligt op 12 kilometer afstand van de luchthaven Keflavik. Daarom is voor die plek code geel afgegeven op de luchtvaartkaart van het instituut.

Impact

De verhoogde status heeft nu nog geen invloed op het vliegverkeer, maar houdt in dat de vulkaan extra in de gaten wordt gehouden. Als de vulkaan uitbarst, dan moeten er zo’n vijfduizend mensen worden geëvacueerd.

2010

In 2010 barstte de Eyjafjallajökull vulkaan in IJsland uit. Toen moest het vliegverkeer dagenlang worden stilgelegd vanwege de aswolken die vliegtuigen kunnen beschadigen. Deze vulkaan ligt ten Zuidoosten van Reykjavik.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/