Editors choiceIndustrieNieuwsProfessionalVeiligheid

Rolls-Royce moet probleemmotoren 787 vervangen

Rolls-Royce moet ruim dertig motoren van Boeing 787-vliegtuigen verwisselen. De motoren zouden door veel stroomverbruik kunnen uitvallen tijdens een vlucht.

Impact

EASA gaf afgelopen weekend een airworthiness directive (AD) af. Er zijn vooral zorgen over motoren die al veel vlieguren hebben gemaakt. Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen persbureau Bloomberg dat de AD impact heeft op vijf luchtvaartmaatschappijen en op zo’n vier procent van de totale 787-vloot.

Problemen

Rolls-Royce wordt al sinds 2016 geplaagd door de problemen met de Trent 1000 motoren. Volgens de motorbouwer lopen de kosten tot 2023 op tot 2,4 miljard pond. Het aandeel van Rolls-royce daalde na de AD het meest in meer dan vier maanden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button