BoeingIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing verlaagt en verhoogt 787-productie

Boeing verlaagt eind 2020 de productie van de 787 naar twaalf toestellen per maand. Momenteel worden er nog veertien toestellen per maand geproduceerd.

Productie

Boeing verwacht ook dat begin 2021 de productie wordt verlaagd naar tien toestellen per maand. In 2023 moet de productie dan weer worden opgeschroefd naar twaalf vliegtuigen per maand.

Orderboeken

Alhoewel er nog honderden 787’s in de orderboeken van Boeing staan, is het voor de vliegtuigbouwer onhandig om deze direct te produceren, aangezien maatschappijen deze nog niet in ontvangst willen nemen.

Levering

Airlines geven op wanneer zij bestelde vliegtuigen willen ontvangen zodat zij hier rekening mee kunnen houden bij bijvoorbeeld het plannen van routes of het uitfaseren van andere vliegtuigen. Als Boeing de 787’s sneller produceert dan dat deze afgeleverd kunnen worden, zal dit de vliegtuigbouwer niet alleen kostbare opslagruimte kosten, maar de maatschappij heeft ook liever niet dat een vliegtuig lange tijd geparkeerd staat voordat het geleverd wordt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close