fbpx
Frequente reizigersNieuwsVeiligheid

Coronavirus: EU haalt reizigers op; maatschappijen stoppen met China-vluchten

Vanwege het coronavirus in China nemen verschillende luchtvaartmaatschappijen maatregelen. Ook stuurt de Europese Commissie twee vliegtuigen naar China om reizigers op te halen.

Europa

Met de eerste vlucht gaan ongeveer 250 Franse burgers mee en in het tweede vliegtuig honderd burgers uit andere Europese landen. De EC financiert een gedeelte van de transportkosten. Het eerste toestel vertrekt woensdagochtend, de tweede batch wordt later deze week opgehaald.

Maatschappijen

Dinsdag werd al bekend dat Finnair enkele China-vluchten opschort. Nu kondigen ook British Airways en United Airlines aan verschillende vluchten naar China te stoppen.

United

United zegt in een verklaring vluchten naar Wuhan tussen 22 januari en 29 maart op te schorten. Beijing Capital, Chengdu en Shanghai worden tussen 24 januari en 29 februari niet meer aangevlogen. Vluchten naar Hongkong worden geannuleerd tussen 28 januari en 29 februari. De maatschappij vliegt zo’n twaalf keer per dag tussen Amerika en China.

British Airways

British Airways maakte woensdagochtend bekend per direct alle vluchten van en naar China te annuleren. Groot-Brittannië adviseerde zijn burgers dinsdag niet naar China te reizen als dat niet noodzakelijk is. De maatschappij zegt de komende dagen met meer informatie te komen.

Nederland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft eerder deze week een negatief reisadvies uitgegeven voor de regio Hubei, waar ook Wuhan ligt. Deze regio is oranje gemarkeerd, wat betekent dat het reizen beperkt zou moeten worden tot alleen noodzakelijke reizen. Voor de rest van China geldt de gele kleur, wat inhoudt dat er veiligheidsrisico’s zijn. Vooralsnog gaan er vluchten vanaf Schiphol naar China, maar KLM maakte eerder deze week wel bekend dat mensen met een vliegticket voor een China-vlucht deze kosteloos kunnen omboeken of annuleren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button