fbpx
Frequente reizigersNieuwsVeiligheid

Update: KLM schrapt toch enkele China-vluchten

KLM neemt voorzorgsmaatregelen vanwege het coronavirus, maar blijft wel naar China vliegen. Dat zegt de maatschappij in een verklaring.

Update 19:53: KLM heeft toch besloten enkele vluchten van en naar China op te schorten. “Op basis van de huidige informatie van de instanties is er op dit moment nog geen aanleiding om de gehele operatie naar China op te schorten. KLM past wel het netwerk aan gezien de terugloop van de boekingen.”, aldus de maatschappij in een verklaring.

Vanaf 30 januari worden de directe vluchten tussen Chengdu en Hangzhou opgeschort. Ook wordt het aantal wekelijkse vluchten naar Shanghai teruggebracht van elf naar zeven keer per week. Vanaf 31 januari worden de vluchten naar Xiamen opgeschort. Deze vluchtaanpassingen zijn geldig tot 29 februari.

Maatregelen

Onder de maatregelen valt het ‘op verzoek verstrekken van mondkapjes voor de crew aan boord en ter plaatse’. Daarnaast worden er volgens KLM algemene hygiëne maatregelen extra onder de aandacht gebracht bij medewerkers, zoals frequent handen wassen, alleen dierlijke producten te nuttigen als die goed doorkookt zijn en contact met dieren te vermijden.

Richtlijnen

De maatschappij zegt de algemene richtlijnen van de WHO en de RIVM te volgen. “KLM krijgt haar informatie van erkende wereldwijde instanties zoals de World Health Organisation (WHO), de European Center of Disease Control (ECDC) en CDC’s in China, het RIVM en IATA. Op basis van deze informatie neemt KLM alle maatregelen om de gezondheid van haar personeel en passagiers zoveel mogelijk te waarborgen”, aldus de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button