AirbusOverig nieuwsProfessionalRuimtevaartVliegtuigtype & -bouwer

NASA bestelt voor het eerst helikopters bij Airbus

Ruimtevaartorganisatie NASA heeft voor het eerst helikopters besteld bij Airbus. Het gaat om drie H135’s. Dat maakte Airbus bekend tijdens de Heli Expo Trade Show in Anaheim, Californië.

Vervanging

NASA maakt nu nog gebruik van Bell UH-1 helikopters. Deze zullen worden vervangen door de toestellen van Airbus. De H135’s zullen op het Kennedy Space Center in Florida worden gestationeerd. Vanaf daar moeten de helikopters worden ingezet voor verschillende missies, zoals personeelsvervoer en beveiliging tijdens raketlanceringen.

Vereisten

“NASA kiest voor de H135 omdat Airbus kan voldoen aan alle NASA-missievereisten, waaronder personeelsvervoer, brandbestrijding en operaties boven water”, vertelt Dave Ramsey, hoofd vluchtoperaties bij NASA. “De H-135 biedt een gemoderniseerd toestel dat goed presteert in de omgeving van Florida en zal ons jarenlang kunnen dienen.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close