fbpx
737 MAXAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Ryanair waarschuwt voor baanverlies vanwege Max’

Ryanair waarschuwt dat er als gevolg van de problemen met de Max mogelijk bases gesloten moeten worden en daarmee banen in gevaar zijn. Dat blijkt uit een interne memo dat is ingezien door persbureau Reuters.

Levering

De waarschuwing zou een gevolg zijn van het uitstel van de levering van tien 737 Max-toestellen. Volgens de maatschappij duurt het nog minstens tot september of oktober voordat die geleverd worden, omdat Ryanair geen leveringen aanneemt tijdens de piekmomenten in juni, juli en augustus.

Max

Afgelopen maand zei Boeing dat de Max in het midden van 2020 weer geleidelijk moet kunnen vliegen. CEO David Calhoun meldde een dag later dat de productie nog voor de zomer opnieuw opgestart moet worden. Volgens de FAA zou het toestel eerder terug kunnen keren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button