fbpx
KLMNieuwsPiloten en CrewProfessional

Sodexo-werknemers bij KLM staken donderdagmiddag

Werknemers van Sodexo die diensten uitvoeren voor KLM, leggen donderdag 30 januari vanaf 12.00 uur het werk neer. Vakbonden CNV en FNV hebben de werknemers hiertoe opgeroepen omdat KLM niet aan het door hun gestelde ultimatum heeft voldaan.

Staking

De werkonderbreking start donderdag om 12.00 uur en duurt een halve dag. “Als KLM niets doet, zal het niet bij die actie blijven”, zegt Michiel Wallaard, onderhandelaar bij CNV Vakmensen. “We organiseren dan nieuwe acties, die we telkens kort van tevoren aankondigen. We willen daarmee voorkomen dat KLM naar andere mogelijkheden zoekt om het werk te laten uitvoeren.”

Onzekerheid

“We hebben KLM gevraagd om haar verantwoordelijkheid als opdrachtgever te nemen. Maar KLM kiest er bewust voor om aan de zijlijn te blijven staan. Dat betekent dat werknemers onnodig in onzekerheid blijven zitten over hun baan en arbeidsvoorwaarden”, aldus Wallaard.

Petitie

Afgelopen week overhandigden medewerkers van Sodexo een petitie aan de KLM-directie. Daarin werd geëist dat ze hun baan en arbeidsvoorwaarden behouden, nu een consortium van bedrijven de facilitaire zaken overneemt. KLM zegt te hebben gepleit voor voorrang voor Sodexo-medewerkers op externe werving bij gelijke geschiktheid ten opzichte van andere kandidaten. Ook is de maatschappij van mening dat de vertrekkende contractpartij (Sodexo) zelf zijn verantwoordelijkheid moet nemen als werkgever. “Dat is niet aan de opdrachtgever of de nieuwe opdrachtnemer”, aldus KLM.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button