fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

South African Airways ontvangt eindelijk beloofde geld

South African Airways heeft eindelijk het beloofde noodgeld ontvangen en lijkt daarmee voorlopig gered. Het gaat nu om een bedrag van 2 miljard Rand, wat neerkomt op ongeveer 124,8 miljoen euro. Daar komt nog een som bovenop.

Vertrouwen

In totaal krijgt SAA 3,5 miljard Rand, waarvan 2 miljard direct vrijgegeven is. “Stakeholders van de maatschappij kunnen er nu vertrouwen in hebben dat het reddingsproces op een aanzienlijk gezondere basis verloopt en dat passagiers en reisbureaus met vertrouwen doorgaan met het boeken van vliegreizen met South African Airways”, aldus de maatschappij.

Business rescue

Het ‘business rescue proces’ startte op 5 december. De regering beloofde toen een financiële injectie zodat de maatschappij weer gezond kon worden. Maar midden januari was dat geld nog steeds niet ontvangen. Daardoor waren de salarissen en vluchtoperaties mogelijk in gevaar.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button