fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

‘Airbus en Rolls-Royce onderzoeken motoruitval A350 door gemorste thee’

Airbus en Rolls-Royce onderzoeken twee incidenten met een A350 waarbij de motor uitviel nadat er thee over de flight controls in het midden van de cockpit werd gemorst, meldt FlightGlobal.

Advies

De twee bedrijven zouden de kwestie vandaag (30 januari) bespreken met de betreffende luchtvaartmaatschappijen en een advies uitbrengen voor het omgaan met drinken in de cockpit.

Incidenten

Eén van die incidenten betreft een Delta Air Lines vlucht met een A350-900 die op weg was naar Seoul en moest uitwijken naar Fairbanks, nadat de rechtermotor (een Trent XWB) uitviel. Een soortgelijk incident vond op 9 november 2019 plaats.

Motor

Volgens FlightGlobal werd er bij het eerste incident zo’n vijftien minuten voor het uitvallen van de motor een drankje gemorst over de flight controls tussen de twee piloten in. De crew probeerde nog om de motor opnieuw te starten, maar dat mocht niet baten. Bij het tweede incident viel de motor ongeveer een uur na het morsen van thee uit. Het ging hierbij om hetzelfde type motor, vermoedelijk van een A350 van Asiana Airlines.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button