IncidentenNieuwsVeiligheid

‘Airbus en Rolls-Royce onderzoeken motoruitval A350 door gemorste thee’

Airbus en Rolls-Royce onderzoeken twee incidenten met een A350 waarbij de motor uitviel nadat er thee over de flight controls in het midden van de cockpit werd gemorst, meldt FlightGlobal.

Advies

De twee bedrijven zouden de kwestie vandaag (30 januari) bespreken met de betreffende luchtvaartmaatschappijen en een advies uitbrengen voor het omgaan met drinken in de cockpit.

Incidenten

Eén van die incidenten betreft een Delta Air Lines vlucht met een A350-900 die op weg was naar Seoul en moest uitwijken naar Fairbanks, nadat de rechtermotor (een Trent XWB) uitviel. Een soortgelijk incident vond op 9 november 2019 plaats.

Motor

Volgens FlightGlobal werd er bij het eerste incident zo’n vijftien minuten voor het uitvallen van de motor een drankje gemorst over de flight controls tussen de twee piloten in. De crew probeerde nog om de motor opnieuw te starten, maar dat mocht niet baten. Bij het tweede incident viel de motor ongeveer een uur na het morsen van thee uit. Het ging hierbij om hetzelfde type motor, vermoedelijk van een A350 van Asiana Airlines.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close