BoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVeiligheid

Boeing CEO niet naar Nederland voor hoorzitting crash Turkish Airlines

De CEO van Boeing heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij niet naar Nederland komt voor een hoorzitting over de Turkish Airlines crash van 2009.

Update 10:21: Sidney Dekker, Pieter van Vollenhoven (voormalig voorzitter OvV) en Jeroen Dijsselbloem (huidige voorzitter OvV) hebben hun deelname aan de hoorzitting bevestigd, zo meldt de Tweede Kamer.

Brief

In de brief zegt Boeing dat onderzoek naar luchtvaartincidenten van cruciaal belang zijn voor de veiligheid en dat het vereist dat fabrikanten goed samenwerken met de autoriteiten. De bouwer is van mening dat het als technisch adviseur de NTSB destijds uitgebreide ondersteuning heeft gegeven voor het onderzoek. Tevens laat het bedrijf weten dat de NTSB ook niet naar Nederland komt voor de hoorzitting.

Hoorzitting

Nadat de New York Times in januari meldde dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid te mild zou zijn geweest voor Boeing bij het onderzoek naar de crash, wilde de Tweede Kamer een hoorzitting over de betrokkenheid van Boeing bij het onderzoek.

Uitnodigingen

Ook wilden de Kamerleden de NTSB horen, de oud-voorzitter en huidige voorzitter van de OvV en hoogleraar Sidney Dekker. Hij verrichtte een deel van het onderzoek, maar volgens de Amerikaanse krant werden zijn bevindingen uit het eindrapport gelaten. Deze maand publiceerde de OvV zijn gedeelte alsnog op de website.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/