fbpx
NieuwsVeiligheid

EASA keurt vliegen over Iran en Irak weer gedeeltelijk goed

EASA keurt het vliegen over Iran en Irak weer gedeeltelijk veilig. Er geldt alleen nog een negatief advies voor vluchten lager dan 25.000 voet.

Advies

EASA gaf op 8 januari een negatief advies voor alle vluchten over Iran en Irak, nadat vlucht PS752 werd neergehaald door Iran. Op 29 januari werd dit advies opgeheven, na een overleg met de EU Aviation Security Risk Assessment Group op 28 januari.

Beslissing

Europese luchtvaartmaatschappijen hoeven zich niet aan dit advies te houden, in tegenstelling tot de Amerikaanse FAA die wel een verbod kan opleggen aan Amerikaanse maatschappijen. D66 wil dat luchtvaartmaatschappijen niet langer zelf kunnen beslissen of ze wel of niet over een oorlogsgebied vliegen. KLM besloot op 23 januari weer over Iran en Irak te vliegen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button