fbpx
Frequente reizigersNieuwsVeiligheid

KLM vermijdt opnieuw luchtruim Iran en Irak

KLM heeft opnieuw besloten niet over het luchtruim van Iran en Irak te vliegen. Maar dit keer is het volgens de maatschappij geen veiligheidskwestie, maar een gevolg van de codeshare-afspraken met Air France en Delta Air Lines.

Codeshare

De Franse en Amerikaanse autoriteiten hebben de luchtruimen namelijk nog niet vrijgegeven voor Franse en Amerikaanse maatschappijen. “In verband met codeshare-afspraken met Air France en Delta Air Lines ziet KLM zich daardoor genoodzaakt vooralsnog niet over Iran en Irak te vliegen”, aldus de maatschappij.

Veilig

Op 23 januari besloot KLM wel weer over de betreffende luchtruimen te vliegen. “KLM heeft een security-managementsysteem waarmee risico’s worden geanalyseerd en zo veilige vliegroutes worden bepaald. Uit deze analyse blijkt dat er weer over Iran en Irak kan worden gevlogen.”

EASA

Eerder deze week werd bekend dat EASA het luchtruim boven de twee landen weer gedeeltelijk veilig heeft verklaard. Er geldt alleen nog een negatief advies voor vluchten lager dan 25.000 voet.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button