fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsPiloten en CrewRoutes en BestemmingenVeiligheid

American Airlines voor de rechter vanwege coronacrisis

De Amerikaanse vakbond APA heeft namens 15.000 piloten een rechtszaak aangespannen tegen American Airlines om de maatschappij te dwingen alle vluchten naar China te staken.

Rechtszaak

De Allied Pilots Association, APA, zegt een tijdelijk verbod op de vluchten te willen en roept piloten op de openstaande vluchten niet uit te voeren. De voorzitter van de vakbond, Eric Ferguson, zegt in een persbericht dat “de veiligheid en het welzijn van onze bemanningsleden en passagiers altijd de hoogste prioriteit moeten hebben”. Naar schattingen van de APA moet ieder bemanningslid van American ten hoogste 32 uur in China blijven om aan de Amerikaanse regelgeving te voldoen, een risico dat volgens Ferguson ‘onacceptabel’ is.

Vluchten

Woensdag kondigde American Airlines aan te stoppen met vliegen tussen Los Angeles en China vanaf 9 februari. Dat zou echter betekenen dat de maatschappij wel door blijft vliegen tussen Dallas/Fort Worth en luchthavens in China. Momenteel vinden er 56 vluchten per maand plaats tussen het vliegveld in Texas en Chinese bestemmingen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa, United en British Airways, zijn reeds gestopt met vluchten naar Chinese bestemmingen. Ook KLM gaf donderdag aan alle vluchten naar China op te schorten tot 9 februari.

Gezondheid

De aankondiging komt nadat de WHO eerder deze week een internationale gezondheidscrisis afkondigde vanwege het coronavirus. China heeft aangegeven dat er bijna 10.000 mensen met het coronavirus zijn besmet en dat het dodental op 213 staat. Het virus heeft zich inmiddels verspreid naar achttien landen.

Reisadvies

De Verenigde Staten heeft een negatief reisadvies afgegeven voor alle Chinese bestemmingen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan niet langer naar de regio Hubei te reizen, waar de stad Wuhan ligt.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button