fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Singapore Airlines en ANA kondigen joint venture aan

Singapore Airlines en All Nippon Airways, ANA, kondigden vrijdag een joint venture aan die de samenwerking tussen de maatschappijen moet versterken.

Joint venture

Het doel van de joint venture is om de passagiers van de twee maatschappijen meer overstapmogelijkheden te bieden binnen het eigen netwerk over te stappen. Daarnaast moet de samenwerking leiden tot een groter netwerk aan bestemmingen. Ook moeten er verbindingen komen tussen de frequent flyer-programma’s en een daarbij passend aanbod voor zakelijke passagiers. Goh Choon Phong, ceo van Singapore Airlines, zegt dat de maatschappij met deze zet zijn inzet op de Japanse markt wil onderstrepen en stelt dat reizigers in zowel Tokyo als Singapore zullen profiteren van een groter aantal vluchten en meer vluchtgemak.

Samenwerking

De luchtvaartmaatschappijen zeggen met deze overeenkomst wereldwijde koplopers te willen worden op het gebied van service en comfort. De twee vluchtaanbieders hadden al een samenwerking waarbij sprake was van codesharing, een gezamenlijk mileage-programma, toegang tot lounges en coördinatie van check-in bagage en bagage voor aansluitende vluchten.

Als de joint venture wordt goedgekeurd is Singapore Airlines de derde grote partner van ANA. Eerder ging de Japanse maatschappij al joint ventures aan met United Airlines in 2011 en Lufthansa in 2012. Singapore Airlines heeft overigens ook een joint venture met Lufthansa, en tevens met Air New Zealand en Scandinavian Airlines.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur van Up in the Sky. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button