fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Singapore Airlines en ANA kondigen joint venture aan

Singapore Airlines en All Nippon Airways, ANA, kondigden vrijdag een joint venture aan die de samenwerking tussen de maatschappijen moet versterken.

Joint venture

Het doel van de joint venture is om de passagiers van de twee maatschappijen meer overstapmogelijkheden te bieden binnen het eigen netwerk over te stappen. Daarnaast moet de samenwerking leiden tot een groter netwerk aan bestemmingen. Ook moeten er verbindingen komen tussen de frequent flyer-programma’s en een daarbij passend aanbod voor zakelijke passagiers. Goh Choon Phong, ceo van Singapore Airlines, zegt dat de maatschappij met deze zet zijn inzet op de Japanse markt wil onderstrepen en stelt dat reizigers in zowel Tokyo als Singapore zullen profiteren van een groter aantal vluchten en meer vluchtgemak.

Samenwerking

De luchtvaartmaatschappijen zeggen met deze overeenkomst wereldwijde koplopers te willen worden op het gebied van service en comfort. De twee vluchtaanbieders hadden al een samenwerking waarbij sprake was van codesharing, een gezamenlijk mileage-programma, toegang tot lounges en coördinatie van check-in bagage en bagage voor aansluitende vluchten.

Als de joint venture wordt goedgekeurd is Singapore Airlines de derde grote partner van ANA. Eerder ging de Japanse maatschappij al joint ventures aan met United Airlines in 2011 en Lufthansa in 2012. Singapore Airlines heeft overigens ook een joint venture met Lufthansa, en tevens met Air New Zealand en Scandinavian Airlines.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht alsmede Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button