fbpx
AirbusIncidentenNieuwsVideoVliegvelden

A319 Iran Air schiet van besneeuwde landingsbaan | Video

Een A319 van Iran Air met 110 inzittenden is zaterdag op een besneeuwd Kermanshah Airport van de landingsbaan geschoten. Er zijn geen gewonden gemeld.

Incident

Het vliegtuig vertrok eerder op de dag vanaf Mehrabad Airport in Teheran met 102 passagiers en acht bemanningsleden aan boord. Bij het landen in Kermanshah gleed het toestel van de baan, zo zegt de Iraanse Civil Aviation Organisation. De A319 zou daarbij in een besneeuwd veld zijn beland. Aan de hand van beelden van lokale media en Twitter lijkt het erop dat het vliegtuig niet zwaar beschadigd is. Passagiers konden via de airstair het toestel verlaten.

Eerder ongeluk

Het incident met de A319 komt slechts enkele dagen na een eerder ongeluk in Iran waarbij een vliegtuig van de landingsbaan is geschoten. Op 27 januari verongelukte een MD-83 van Caspian Airlines op het vliegveld van Mahshahr. Het toestel belandde daarbij op een autoweg. Ook toen konden de inzittenden het vliegtuig veilig verlaten.

Beelden

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button