fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsRoutes en BestemmingenVeiligheid

American stopt na rechtszaak met vliegen naar China

American Airlines kondigde vrijdag aan te stoppen met alle vluchten naar China. De aankondiging komt nadat de vakbond Allied Pilots Association een rechtszaak had aangespannen.

Reisadvies

De luchtvaartmaatschappij zegt het besluit te hebben genomen naar aanleiding van het negatieve reisadvies dat het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken voor China heeft afgegeven. Het besluit gaat per direct in en duurt tot 27 maart. American zegt ook individueel contact op te nemen om gedupeerde reizigers tegemoet te komen. De maatschappij zal de situatie in de gaten houden om te zien of het vanaf 28 maart weer mogelijk is vluchten naar China aan te bieden.

Rechtszaak

Eerder maakte de vakbond Allied Pilots Association, APA, bekend een rechtszaak tegen American Airlines aan te spannen omdat de veiligheid en het welzijn van de bemanningsleden en passagiers in het geding zou zijn. De luchtvaartmaatschappij had al aangekondigd vanaf 9 februari te stoppen met vluchten tussen Los Angeles en China, maar besloot vooralsnog wel door te vliegen vanaf Dallas/Fort Worth.

Gezondheid

De WHO kondigde eerder deze week een internationale gezondheidscrisis af vanwege het coronavirus. China heeft aangegeven dat er inmiddels bijna 12.000 mensen met het virus zijn besmet en dat het dodental op 259 staat. Het virus heeft zich inmiddels verspreid naar achttien landen. De Nederlandse overheid heeft een negatief reisadvies afgegeven voor de regio Hubei, waarin de stad Wuhan ligt, en raadt aan enkel naar China te reizen indien dit noodzakelijk is.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Lufthansa, United en British Airways, zijn reeds gestopt met vluchten naar Chinese bestemmingen. Ook KLM gaf donderdag aan alle vluchten naar China op te schorten tot 9 februari.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button