fbpx
AirbusEditors choiceMilitairNieuwsProfessional

Eerste nieuwe tankvliegtuig begin mei 2020 naar Eindhoven

Het eerste Airbus A330 MRTT tankvliegtuig komt begin mei 2020 naar de vliegbasis Eindhoven. Dit bevestigde de persofficier van de Multinational Multirole Tanker Transport Unit (MMU) aan Up in the Sky.

Aanschaf

Nederland schaft samen met NAVO-partners België, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen en Tsjechië acht Airbus A330 tanktoestellen aan. Vijf daarvan zullen worden gestationeerd op Eindhoven, de overige drie krijgen de luchthaven Keulen-Bonn als thuisbasis. Tussen 2020 en 2024 zullen de toestellen worden afgeleverd.

Levering

Het eerste toestel wordt begin mei 2020 op Eindhoven verwacht, een tweede toestel komt in juni. Eind juni vindt dan een ceremonie plaats vanwege de officiële ingebruikname. In oktober 2020 zal de eerste Airbus tanker naar Keulen komen. De toestellen krijgen een Nederlandse luchtmachtregistratie, maar zullen deel uitmaken van de multinationale MRTT eenheid (MMU).

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button