fbpx
Lelystad AirportNieuwsProfessionalVliegvelden

Nieuwe afslag verbindt Lelystad Airport met snelweg A6

Lelystad Airport krijgt een eigen afslag en toegangsweg vanaf snelweg A6. Volgende week begint aannemer Heijmans met de aanleg van de autoweg Anthony Fokkerweg.

Afrit 9
Via de toekomstige afrit ‘9 Lelystad Airport’ moeten reizigers vanuit het zuiden de luchthaven benaderen. Momenteel is het vliegveld alleen bereikbaar via afrit 10, waar vaak drukte ontstaat bij de verkeerslichten. De verkeersdruk op de weg die Lelystad ontsluit is nu al hoog, en met oog op de opening van de luchthaven voor burgerluchtvaart zal het verkeer toenemen.

Noorden
Ook de toenemende bedrijvigheid rond het vliegveld krijgt hierdoor een betere aansluiting op de snelweg. Verkeer vanuit het noorden blijft gebruikmaken van de bestaande autoweg. 

2021
In het eerste kwartaal van 2021 wordt de nieuwe weg opgeleverd. De kosten zijn begroot op 26 miljoen euro. Rijkswaterstaat wil in de toekomst de snelweg vanaf Almere tot de afrit naar de luchthaven verbreden van 2×2 naar 2×3 rijstroken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button