737 MAXBoeingNieuwsProfessional

‘VS en Europa oneens over veiligheid 737 MAX’

Onenigheid tussen de VS en Europa over de veiligheid van de Boeing 737 MAX maken de heringebruikname van het toesteltype mogelijk extra complex. Volgens de Wall Street Journal, dat zich baseert op ingewijden, zijn de regelgevers het niet eens over de noodzaak om bekabeling in de 737 aan te passen.

Kortsluiting
De Europese luchtvaartautoriteit EASA riep op om mogelijk gevaarlijke bekabeling in de 737-vloot op een andere manier te installeren. Bepaalde draden zouden kortsluiting kunnen veroorzaken waardoor in het ergste geval het besturingssysteem van het toestel wordt verstoord, zo stelt EASA. Ingenieurs van Boeing en de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA vinden het niet nodig om de bekabeling aan te passen.

Zomer
Door de onenigheid wordt de nieuwe certificering van het vliegtype mogelijk vertraagd, zo schrijft de krant. Desondanks heeft Boeing het doel om nog voor de zomer de productie van de 737 MAX te hervatten. De vliegtuigbouwer hoopt hier uiterlijk in juni mee te kunnen beginnen, aangezien de productielijn weer volledig op gang moet komen en dit enige tijd zal duren. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/