Editors choiceIncidentenNieuws

Air Canada 767 verliest onderdeel van landingsgestel

Een motor van een Boeing 767 van Air Canada ondervond kort na de start een motorprobleem. Naar verluidt is er ook één van de tien banden gescheurd tijdens het opstijgen. Dat zegt Air Canada in een verklaring tegen Up in the Sky. Het toestel is inmiddels veilig geland.

Rondjes

Het toestel met registratie C-GHOZ cirkelde vier uur rondjes boven Madrid om brandstof kwijt te raken. Air Canada zegt dat de piloten goed getraind zijn voor dit soort situaties. “Desalniettemin werd er een noodgeval afgekondigd om prioriteit voor de landing te krijgen”, aldus de maatschappij. Het toestel heeft uiteindelijk veilig kunnen landen. Passagiers krijgen een hotel toegewezen en worden op andere vluchten geplaatst.

Vlucht

Het betreft vlucht AC837, welke omstreeks drie uur ‘s middags vanaf Madrid vertrok, op weg naar Toronto. Er waren 128 passagiers en acht crewleden aan boord. De woordvoerder van Air Canada kan nog niets vertellen over de precieze oorzaak van de problemen.

Landingsbaan

Een F-18 van de Spaanse luchtmacht is ingezet om de schade aan het toestel te onderzoeken. De luchthaven van Madrid schrijft op Twitter dat er een landingsbaan is vrijgemaakt voor het toestel. De brandweer en ambulances staan klaar om in te grijpen als dat nodig is.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close