fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘AirAsia ontving steekpenningen van Airbus’

De Maleisische effectenregelgever gaat onderzoeken of AirAsia Group en AirAsia X steekpenningen hebben ontvangen van vliegtuigbouwer Airbus voor het kopen van vliegtuigen. Britse aanklagers beschuldigen de maatschappij daarvan, schrijft Reuters.

Omgekocht
De aantijgingen kwamen aan het licht toen Airbus vrijdag instemde met een recordregeling van 4 miljard dollar met Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ambtenaren zouden zijn omgekocht en betalingen werden in de doofpot gestopt binnen een groter corruptiepatroon, zo stellen de aanklagers.

AirAsia
Een van de zaken die aan het licht kwam is een deal met AirAsia. Airbus zou 50 miljoen dollar hebben betaald om een deal binnen te slepen met de budgetluchtvaartgroep. AirAsia spreekt dit tegen. De airline heeft een volledige Airbus-vloot van 274 toestellen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button