AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘AirAsia ontving steekpenningen van Airbus’

De Maleisische effectenregelgever gaat onderzoeken of AirAsia Group en AirAsia X steekpenningen hebben ontvangen van vliegtuigbouwer Airbus voor het kopen van vliegtuigen. Britse aanklagers beschuldigen de maatschappij daarvan, schrijft Reuters.

Omgekocht
De aantijgingen kwamen aan het licht toen Airbus vrijdag instemde met een recordregeling van 4 miljard dollar met Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ambtenaren zouden zijn omgekocht en betalingen werden in de doofpot gestopt binnen een groter corruptiepatroon, zo stellen de aanklagers.

AirAsia
Een van de zaken die aan het licht kwam is een deal met AirAsia. Airbus zou 50 miljoen dollar hebben betaald om een deal binnen te slepen met de budgetluchtvaartgroep. AirAsia spreekt dit tegen. De airline heeft een volledige Airbus-vloot van 274 toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close