fbpx
Air France-KLMFinancieelFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM breidt samenwerking uit met Air France, Delta en Virgin

KLM, Air France, Delta en Virgin Atlantic hebben een nieuwe joint venture gelanceerd waarmee de maatschappijen meer keuzemogelijkheden willen bieden voor reizen tussen Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Reiservaring

Het nieuwe partnerschap moet volgens KLM naadlozere vluchtschema’s bieden aan klanten en een soepelere reiservaring, omdat de netwerken van de vier airlines worden gebundeld. Ook worden de loyaliteitsprogramma’s gesynchroniseerd, waardoor klanten op elk van de vier maatschappijen punten kunnen sparen. “In dit nieuwe, uitgebreide samenwerkingsverband met onze partners KLM, Air France en Delta staat de klant centraal”, aldus Shai Weiss, CEO van Virgin Atlantic.

Mijlpaal

Ben Smith, CEO van Air France-KLM, noemt het een ‘grote mijlpaal’: “Deze nieuwe overeenkomst is, tien jaar na de start van onze joint venture met Delta, een grote mijlpaal waarmee we onze positie binnen het trans-Atlantische vluchtverkeer verder verstevigen. Onze passagiers kunnen kiezen tussen vier topmaatschappijen die hun netwerken bundelen ten behoeve van de klant. De Air France-KLM Group krijgt hiermee bovendien betere toegang tot het Verenigd Koninkrijk, met name tot Londen Heathrow, de grootste reismarkt ter wereld.”

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button