fbpx
FinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Latam eerder uit Oneworld

Latam Airlines stapt eerder dan gepland uit de Oneworld alliantie. Vanaf 1 mei 2020 zal de maatschappij geen lid meer zijn. Eerder stond die datum nog op 1 oktober 2020.

Frequent flyer

Een reden voor het vervroegen van de vertrekdatum heeft Latam niet gegeven. Tot en met 30 april kunnen klanten nog gebruik maken van de Oneworld-voordelen. Een aantal leden van Oneworld hebben nog frequent flyer afspraken met Latam nadat de maatschappij de alliantie heeft verlaten, zegt Latam.

Delta

In november 2019 maakte de maatschappij bekend uit de alliantie te stappen om een samenwerking met Delta Air Lines te starten. Met de samenwerking heeft Delta een belang van twintig procent gekocht in Latam. Ook investeert Delta 350 miljoen dollar om de oprichting van het partnerschap goed neer te zetten.

Latam

Latam verkoopt vier A350’s aan Delta en koopt er nog eens tien nieuwe bij. Die moeten tussen 2020 en 2025 geleverd worden. Ten slotte zal Delta worden vertegenwoordigd in de Board of Directors van Latam.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button