fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Qatar Airways mijdt China, Emirates en Etihad vliegen door

Steeds meer maatschappijen mijden Chinese bestemmingen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook Qatar Airways sluit zich nu aan bij deze groep; vanaf 3 februari vliegt de maatschappij voorlopig niet meer tussen Qatar en China.

Besmetting
De airline ziet het aantal passagiers op de Chinese routes dalen en het personeel kan nog beperkt worden ingezet om besmetting te voorkomen. Crew die op een van de vluchten naar China heeft gewerkt mag niet naar andere bestemmingen vliegen.

Eerder schrapten al onder andere KLM, British Airways, Delta Air Lines en Lufthansa de vluchten naar China.

Doorvliegen
Desondanks blijven Golfconcurrenten Etihad en Emirates doorvliegen op Chinese routes. Emirates heeft wel aangekondigd de capaciteit te reduceren, door bijvoorbeeld A380’s te vervangen door Boeing 777’s. En Etihad besloot niet langer tussen Beijing en het Japanse Nagoya te vliegen. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button