AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair haalt doel van 200 miljoen reizigers nog niet

Ryanair heeft langer dan verwacht nodig om het doel van 200 miljoen passagiers per jaar te halen. Dat zou te wijten zijn aan de vertraagde leveringen van de 737 Max.

Doelstelling

Als doelstelling had de maatschappij om 200 miljoen passagiers per jaar te hebben in maart 2024. Vanwege de problemen met de Max verwacht de maatschappij dat dit doel pas in 2025 of 2026 gehaald zal worden. Tot maart 2020 verwacht de maatschappij dit jaar 154 miljoen passagiers te hebben vervoerd.

Ontvangst

Ryanair verwacht de Max pas in oktober te ontvangen. Hoewel de 737 Max volgens Boeing rond de zomer weer zou kunnen vliegen, wil de maatschappij de toestellen pas na de drukste maanden ontvangen om verstoringen in het schema te voorkomen.

Baanverlies

Vorige week waarschuwde Ryanair ook voor baanverlies als gevolg van de vertraagde levering van tien Max-toestellen. Mogelijk zouden er enkele bases gesloten moeten worden, aldus de maatschappij in een interne memo.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close