DuurzaamheidEditors choiceIndustrieNieuwsProfessional

Britse luchtvaart: in 2050 meer passagiers, minder uitstoot

De Britse luchtvaartindustrie heeft een plan bekend gemaakt met als doelstelling zeventig procent meer passagiers in 2050 én volledige CO2-neutrale operaties.

Samenwerking

Het plan werd onthuld door de Sustainabale Aviation coalitie; een samenwerkingsverband tussen tientallen bedrijven, waaronder Airbus, Boeing, easyJet, Rolls-Royce, British Airways, TUI Group en Virgin Atlantic. Binnenkort zal de coalitie tijdens een evenement met de staatssecretaris van transport een belofte ondertekenen om de CO2-uitstoot tegen 2050 tot nul terug te brengen.

Maatregelen

Tegelijkertijd moet het aantal passagiers juist stijgen met zeventig procent. Sustainable Aviation zegt dat het plan is gebaseerd op een grondig onderzoek naar de mogelijkheden om de emissies te verminderen. In het rapport Decarbonisation Road-Map: A Path to Net Zero wordt beschreven waar de CO2-reducties vandaan kunnen komen. Bijvoorbeeld door slimmere vluchtuitvoering, nieuwe vliegtuigen en motortechnologieën, modernisering van het Britse luchtruim en het gebruik van duurzamere brandstoffen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/