AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Etihad verkoopt tientallen vliegtuigen

Etihad verkoopt 38 vliegtuigen aan investeringsmaatschappij KKR en financieel luchtvaartbedrijf Altavair AirFinance. De vliegtuigen bij elkaar hebben een waarde van zo’n één miljard dollar.

Order

Het gaat om alle B777-300ER’s en alle A330’s en A320’s van Etihad. De 777 wordt direct weer geleased aan Etihad. De A330’s en A320’s worden de komende 22 maanden verspreid onder operators, waarvan sommige toestellen zullen worden gebruikt voor passagiersvervoer en sommige worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig.

Vlootoptimalisatie

Etihad wil hiermee de vloot optimaliseren. “We hebben het afgelopen jaar grote vooruitgang geboekt bij het optimaliseren van onze vlootstructuur en met deze investering van KKR en Altavair AirFinance kunnen we op dit gebied nog eens een stap vooruit zetten”, zegt Tony Douglas, CEO van Etihad. “De structuur van deze transactie biedt ons ook een aanzienlijke flexibiliteit, wat betekent dat we goed kunnen reageren op toekomstige groei-eisen.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close