DuurzaamheidElektrisch vliegenOverig nieuwsProfessional

Groningen Airport installeert elektrische laadpaal voor vliegtuigen

Op Groningen Airport Eelde is een elektrische laadpaal voor vliegtuigen geïnstalleerd. Het is daarmee het eerste vliegveld in Nederland dat deze voorziening heeft, aldus de luchthaven.

Laadpaal

“Door de installatie van deze laadpaal zetten we weer een stap in de verduurzaming van de luchthaven”, vertelt Bowy Odink, commercieel manager bij de luchthaven. “De vraag naar een elektrisch laadpunt voor vliegtuigen is bij ons nog niet heel groot. Toch willen we deze voorziening bieden, zodat we in elk geval de mogelijkheid hebben. Het is natuurlijk een beetje een kip-en-ei-verhaal. Zonder goede laadpunten wordt elektrisch vliegen minder aantrekkelijk.”

Zonnepark

De stroom die de laadpaal gebruikt, is rechtstreeks afkomstig uit het zonnepark dat op de luchthaven ligt. Het zonnepark is aangelegd door GroenLeven en wordt op maandag 10 februari geopend door Minister Cora van Nieuwenhuizen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/