fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

NS komt met vervanging voor vliegroutes Londen

NS en Eurostar openen vanaf 30 april 2020 een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Londen. Op 18 mei moet daar ook een verbinding tussen Rotterdam en Londen bijkomen.

Route

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel. Met de nieuwe verbinding hoeft dat niet meer. De reistijd tussen Amsterdam en Londen bedraagt ongeveer vier uur, vanuit Rotterdam is dat circa 3,5 uur. De ticketverkoop start op 11 februari met tickets vanaf veertig euro.

Oplossing

Al langere tijd wordt de trein als een oplossing gezien voor de drukte van Schiphol en voor de klimaatproblematiek, met name voor korte routes. Nadat de treinverbinding er in 2018 kwam, vergeleek Up in the Sky beide manieren van reizen. Conclusie: zowel de trein als het vliegtuig naar Londen kennen voor- en nadelen. Vanuit milieuoverwegingen wint de trein. Wat betreft de prijs is er vrij weinig verschil voor de route naar Londen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button