DuurzaamheidFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

NS komt met vervanging voor vliegroutes Londen

NS en Eurostar openen vanaf 30 april 2020 een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Londen. Op 18 mei moet daar ook een verbinding tussen Rotterdam en Londen bijkomen.

Route

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel. Met de nieuwe verbinding hoeft dat niet meer. De reistijd tussen Amsterdam en Londen bedraagt ongeveer vier uur, vanuit Rotterdam is dat circa 3,5 uur. De ticketverkoop start op 11 februari met tickets vanaf veertig euro.

Oplossing

Al langere tijd wordt de trein als een oplossing gezien voor de drukte van Schiphol en voor de klimaatproblematiek, met name voor korte routes. Nadat de treinverbinding er in 2018 kwam, vergeleek Up in the Sky beide manieren van reizen. Conclusie: zowel de trein als het vliegtuig naar Londen kennen voor- en nadelen. Vanuit milieuoverwegingen wint de trein. Wat betreft de prijs is er vrij weinig verschil voor de route naar Londen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/