fbpx
AirbusNieuwsProfessionalVeiligheid

Airbus sluit fabriek in China vanwege coronavirus

Airbus heeft de productiefaciliteit in Tianjin tijdelijk gesloten als gevolg van het coronavirus. De vliegtuigbouwer zegt ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk personeel vanuit huis kan werken.

Thuiswerken

De stap komt nadat de Chinese overheid bedrijven in verschillende steden opdraagt om werknemers niet te laten reizen als dat niet noodzakelijk is. Airbus zegt de situatie voortdurend in de gaten te houden en houdt toezicht op mogelijke gevolgen voor de productie en leveringen.

Tianjin

De fabriek in Tianjin is de eerste faciliteit van Airbus buiten Europa. Er is een productielijn voor de A320 en een voltooiingslijn en de A330, samen met een bezorgcentrum en een logistiek centrum. De faciliteit is onderdeel van een joint venture tussen Airbus en een Chinees consortium.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button