Editors choiceIncidentenNieuws

Boeing 737 Pegasus breekt in stukken op Istanbul Airport

Een Boeing 737-800 van Pegasus Airlines is van de landingsbaan van Istanbul Airport geschoten en daarna in meerdere stukken gebroken. Er zijn tientallen gewonden gerapporteerd, maar geen doden.

Incident

Het gaat om vlucht PC2193, welke om 16:40 vanuit Izmir vertrok en om 18:19 op Istanbul Sabiha Gokcen International Airport landde, waar het van de baan schoot. Er zouden om en nabij 177 passagiers in het toestel zitten, waarvan tientallen gewond zijn geraakt. Exacte aantallen zijn nog niet bekend. In een verklaring zegt Pegasus Airlines dat er geen doden zijn gevallen en dat gewonde personen naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Toestel

Het toestel betreft registratie TC-IZK, een Boeing 737-800 van 11 jaar oud. In 2009 vloog het voor Air Berlin en daarna ging het naar een Italiaanse maatschappij. Sinds mei 2016 vliegt het voor Pegasus.

Eerder incident

In januari gleed er ook al een 737-800 van Pegasus van de landingsbaan op dezelfde luchthaven. Dat gebeurde op een dinsdagochtend omstreeks tien over negen. Het gaat niet om hetzelfde toestel. Bij het incident in januari was de TC-CCK betrokken. In 2018 gleed er ook een 737-800 van Pegasus van de landingsbaan. Toen op de luchthaven van Trabzon met het toestel TC-CPF.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close