fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Boeing en Amerikaanse marine testen onbemande Growler

Boeing en de Amerikaanse marine hebben met succes twee onbemande EA-18G Growlers getest, welke worden bestuurd vanuit F/A-18 Super Hornet, die verderop vliegt.

Missies

In vier vluchten hebben de toestellen 21 verschillende missies laten zien. “Deze demonstratie biedt Boeing en de marine de mogelijkheid om verzamelde gegevens te analyseren en te beslissen waar investeringen in toekomstige technologieën moeten worden gedaan”, vertelt Tom Brandt, demonstratieleider van het testteam van Boeing.

Kracht

Brandt zegt dat de Growlers mogelijk goed zouden kunnen samenwerken met andere onbemande systemen van de Amerikaanse marine. Op deze manier zou het bereik van de sensoren vergroot moet worden, terwijl het bemande vliegtuig buiten gevaar blijft. “Het is een kracht vermenigvuldiger waarmee een enkel bemanningslid meerdere vliegtuigen tegelijk kan besturen, zonder de werklast aanzienlijk te verhogen. Het heeft de potentie om de overlevingskansen en het omgevingsbewustzijn te vergroten”, aldus Brandt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button