fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Cathay Pacific vraagt personeel met onbetaald verlof te gaan

Cathay Pacific spoort personeelsleden aan om drie weken met onbetaald verlof te gaan. De maatschappij wil geld besparen, nadat het dertig procent aan capaciteit heeft moeten verminderen vanwege het coronavirus.

Verlof

Medewerkers kunnen tussen 1 maart en 30 juni drie weken onbetaald verlof opnemen. De maatschappij zegt dat het besparen van geld ‘de sleutel is tot het beschermen van het bedrijf’. “We hebben al meerdere maatregelen genomen om dit te bereiken. Vandaag doen we een beroep op alle werknemers om deel te nemen in de speciale verlofregeling”, aldus de maatschappij.

Capaciteit

Eerder deze week werd bekend dat Cathay dertig procent van de capaciteit terug schroeft en het aantal vluchten met negentig procent vermindert. In 2018 kroop de maatschappij eindelijk uit de rode cijfers, maar al vrij snel werd het getroffen door de langdurende protesten in Hongkong. Met het coronavirus heeft de maatschappij opnieuw een zware tegenslag te verduren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button