AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Cathay Pacific zwaar getroffen door coronavirus’

Cathay Pacific is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Daardoor schrapt de maatschappij dertig procent van de capaciteit op de korte termijn.

Virus

Naast de totale capaciteit gaat het aantal vluchten naar China omlaag met negentig procent. Vanwege het coronavirus is de vraag naar vluchten naar deze bestemming zwaar gedaald. In een memo aan personeel, welke is ingezien door de South China Morning Post, zegt CEO Augustus Tang dat de situatie nauw in de gaten wordt gehouden en dat er passend gereageerd zal worden.

Rode cijfers

In 2018 kroop de maatschappij eindelijk uit de rode cijfers, maar al vrij snel werd het getroffen door de langdurende protesten in Hongkong. Met het coronavirus heeft de maatschappij opnieuw een zware tegenslag te verduren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close