fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessional

Sodexo-medewerkers KLM staken opnieuw

Medewerkers van Sodexo, het facilitaire bedrijf van KLM, leggen vandaag opnieuw het werk neer. Vanaf 12 uur ‘s middags wordt er 24 uur gestaakt.

Eisen

Eind januari staakten de werknemers ook al, toen voor een halve dag. De personeelsleden eisen dat ze hun baan en arbeidsvoorwaarden behouden, nu een ander bedrijf de facilitaire zaken overneemt. FNV zegt dat er dinsdag overleg was tussen KLM, het oude en het nieuwe bedrijf, maar zonder resultaat.

Stakingsbrekers

FNV verwacht dat KLM ‘stakingsbrekers’ inzet. Er wordt dan een ander bedrijf ingehuurd om de werkzaamheden over te nemen. De luchtvaartmaatschappij zei eerder al te hebben gepleit voor voorrang voor Sodexo-medewerkers op externe werving bij gelijke geschiktheid ten opzichte van andere kandidaten. Ook is de maatschappij van mening dat de vertrekkende contractpartij (Sodexo) zelf zijn verantwoordelijkheid moet nemen als werkgever. “Dat is niet aan de opdrachtgever of de nieuwe opdrachtnemer”, aldus KLM.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button