fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Qatar Airways ook geïnteresseerd in verdubbelen belang Latam

Qatar Airways is geïnteresseerd in het verdubbelen van het aandeel in Latam. Dat zegt CEO Akbar Al Baker tijdens een luchtvaartconferentie in Qatar, waar hij ook bekend maakte in gesprek te zijn met RwandAir over een belang van 49 procent.

Verdubbeling

De maatschappij heeft momenteel een aandeel van tien procent in Latam. Al Baker zou ongeveer ‘eenzelfde belang als Delta’ willen hebben: twintig procent. “Als de juiste kans komt en de juiste prijs, dan kijken we naar een toename van onze investering in Latam”, aldus de topman.

Latam

In 2016 legde de maatschappij 613 miljoen dollar neer voor een belang van tien procent in Latam. In oktober 2019 breidde het tweetal de codeshare verder uit. Delta Air Lines maakte in september van dat jaar bekend een belang van twintig procent te nemen in Latam. Laatstgenoemde is vanaf 1 mei 2020 geen Oneworld-lid meer, vanwege het partnerschap met Delta.

Rwanda

De CEO van Qatar maakte eerder vandaag op de luchtvaartconferentie al bekend een belang te willen nemen van 49 procent in RwandAir. Vorig jaar nam de maatschappij een belang van zestig procent in een nieuw vliegveld bij de Rwandese stad Kigali.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button