fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Qatar Airways verstevigt positie in Afrika

Qatar Airways onderhandelt met RwandAir over het nemen van een belang van 49 procent. Dat zegt CEO Akbar Al Baker tijdens een luchtvaartconferentie in Qatar.

Deal

Het is nog niet bekend wanneer de deal zal worden afgerond. Volgens Al Baker is er nog tijd nodig om te onderhandelen. Met de stap zou de maatschappij haar positie in Afrika verstevigen en met name in Rwanda.

Vliegveld Kigali

Vorig jaar werd al bekend dat Qatar Airways een belang van zestig procent nam in een nieuw vliegveld bij de Rwandese stad Kigali. Het nieuwe vliegveld krijgt een capaciteit van zeven miljoen reizigers per jaar. In 2032 moet een uitbreiding van de nieuwe luchthaven de capaciteit verdubbelen naar veertien miljoen reizigers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button