AirlinesNieuws

Ryanair op de vingers getikt door Britse reclametoezichthouder

Ryanair is op de vingers getikt door de Britse equivalent (ASA) van de reclamecodecommissie. De maatschappij adverteerde met de leus Europe’s Lowest Fares, Lowest Emissions Airline.

Misleidend

De reclame is volgens ASA misleidend omdat Ryanair niet kan onderbouwen dat ze daadwerkelijk de laagste emissie uitstoot van alle maatschappijen. Als gevolg van de constatering mag Ryanair de reclames niet meer in de huidige vorm gebruiken. Ook moet het bedrijf voortaan uitspraken met betrekking tot het milieu duidelijk onderbouwen.

Berekening

Ryanair beweert met 66 gram CO2-uitstoot per passagier per kilometer de laagste koolstofdioxide-uitstoot te hebben, maar het is niet duidelijk met welke maatschappijen Ryanair zichzelf vergelijkt. De berekening is onduidelijk en een lijst die de maatschappij zelf als onderbouwing gaf, was al acht jaar oud toen Ryanair de reclame bedacht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close