CargoFinancieelNieuwsProfessional

2019 slecht jaar voor cargo

2019 was het slechtste jaar sinds 2009 voor luchtvracht, blijkt uit cijfers van IATA. De vraag naar cargo daalde met 3,3 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Prestatie

De capaciteit steeg in 2019 met 2,1 procent. Sinds 2012 is dit het eerste jaar met een negatief resultaat. Sinds 2009 is het de slechtste prestatie. In dat jaar kromp de cargomarkt met 9,7 procent als gevolg van de financiële crisis.

Spanningen

Volgens IATA zijn de slechte cijfers te wijten aan de wereldwijde spanningen, waardoor de handel afnam met 0,9 procent. Een andere oorzaak is de langzame groei van het bruto binnenlands product in verschillende economieën. IATA verwacht dat 2020 een beter jaar zal worden, maar kan nog niet voorspellen wat de impact zal zijn van het coronavirus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close