fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Grootste aandeelhouder Wizz Air verlaagt belang’

Indigo Partners, de grootste aandeelhouder van Wizz Air, verlaagt het belang in de maatschappij zodat er kan worden voldaan aan de eigendomsregels van de Europese Unie.

Eigendom

Volgens persbureau Reuters wordt het belang verlaagd van 20,6 procent naar 3,4 procent. Regels van de Europese Economische Ruimte (EER) bepalen dat luchtvaartmaatschappijen voor meer dan vijftig procent eigendom moeten zijn van bedrijven uit de EER voor volledige vliegrechten.

Vliegrechten

Vorig jaar gaf Wizz Air al aan dat het bedrijf meer investeerders uit de EU zoekt om aan de eigendomsregels te voldoen; anders zou het mogelijk Europese vliegrechten kunnen verliezen. De maatschappij wilde geen details geven over het verlagen van het aandeel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button