AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Grootste aandeelhouder Wizz Air verlaagt belang’

Indigo Partners, de grootste aandeelhouder van Wizz Air, verlaagt het belang in de maatschappij zodat er kan worden voldaan aan de eigendomsregels van de Europese Unie.

Eigendom

Volgens persbureau Reuters wordt het belang verlaagd van 20,6 procent naar 3,4 procent. Regels van de Europese Economische Ruimte (EER) bepalen dat luchtvaartmaatschappijen voor meer dan vijftig procent eigendom moeten zijn van bedrijven uit de EER voor volledige vliegrechten.

Vliegrechten

Vorig jaar gaf Wizz Air al aan dat het bedrijf meer investeerders uit de EU zoekt om aan de eigendomsregels te voldoen; anders zou het mogelijk Europese vliegrechten kunnen verliezen. De maatschappij wilde geen details geven over het verlagen van het aandeel.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/